• Klimaatbestendige beplanting voor uw tuin

    Het klimaat in Nederland veranderd. De droogteperiodes zijn steeds langer en de regenbuien zijn extremer. Het is daarom erg belangrijk om beplanting aan te planten die passen bij de standplaats en bestand zijn tegen extreme droogteperiodes en heftige regenbuien.

Heeft uw beplanting de droogteperiode niet overleeft?

Door de klimaatverandering is het nog belangrijker geworden om de juiste beplanting op de juiste standplaats te zetten. Er wordt hierbij gekeken naar de bodem, of de plek zich in de zon, half schaduw of schaduw bevind. Ook is het erg belangrijk dat de bodem voldoende organische stof bevat zodat de beplanting voldoende voeding tot zich kan nemen. Daarna wordt er een selectie gemaakt uit een ruim assortiment sterke beplanting die past bij uw wensen. De belangrijkste wensen die wij voorbij zien komen is dat de opdrachtgever graag een tuin wil die het gehele jaar door aantrekkelijk is.

Onderhoud
Ook een veelvoorkomende wens is dat de tuin onderhoudsvriendelijk moet zijn. Er wordt vaak gedacht dat beplanting veel onderhoud met zich meebrengt. De beplanting die wij gebruiken bedekken de gehele bodem waardoor onkruid nagenoeg geen kans krijgt. Schoffelen is dan ook niet nodig. Bij het maken van een beplantingsplan houden we niet alleen rekening met de grondsoort, standplaats en de omgeving maar ook met de eigenschappen van de plant.

Wij adviseren u over diverse beplanting die goed groeien in het huidige klimaat. Aan de hand van uw wensen en ons advies ontwikkelen wij een duidelijk beplantingsplan en krijgt u een toekomstbestendige tuin!

Samen uw idee bespreken met een kop koffie?

Stuur ons een e-mail met uw idee en wij nemen contact met u op.

arrow_upward