• slide
  • slide
  • slide

Verlichting

Verlichting zorg voor sfeer en bijzondere contrasten

Met verlichting geef je het groen ’s avonds de aandacht die het verdient en maak je van je buitenruimte een sfeervolle omgeving vol met bewegende schaduwen, bijzondere kleuren en contrasten.

Ook s’ avonds wil je goed je weg kunnen vinden rondom het huis en in de tuin. Licht is hiervoor de oplossing. Laat je inspireren en ontdek hoe je een tuinpad, trap en entree sfeervol, maar bovenal functioneel verlicht. 

Bij het maken van het lichtplan houden we rekening met zichtlijnen (bijvoorbeeld vanuit huis of vanaf het terras), wat zie je dan en welke elementen zijn leuk om te verlichten? 

Het is niet mooi om alleen met grote spots te werken. Het afwisselen tussen verschillende soorten licht geeft een veel mooier effect. Bekijk altijd welk type licht past bij het element dat je wilt verlichten. Soms is dit groot licht (bijvoorbeeld bij een grote boom), in andere gevallen werkt zacht licht beter (bijvoorbeeld in een terras). 

Het kan fraai zijn om het lichtplan in verschillende zones in te delen. Dit maakt het mogelijk de verlichting van bepaalde onderdelen zoals de oprit, het terras en de borders apart van elkaar te schakelen. We gebruiken voor iedere zone een transformator en stellen iedere zone apart in. De functionele & veilige verlichting op de oprit kun je bijvoorbeeld de hele nacht laten branden, de sfeerverlichting tussen de beplanting laat je rond bedtijd uitschakelen en de verlichting in de zithoek zet je alleen aan bij speciale gelegenheden. Zo ga je bewust om met licht en energie. 

terras loungehoek en overkapping blok 1.jpg
terrassen overkappingen header_0.png
haard van cortenstaal.jpg
in-lite-buitenverlichting.jpg
arrow_upward